Ser pares. Ser bons pares

VilaWeb
Thot Institut
21.11.2012 - 17:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A partir d’ara, en aquest espai, obrim una secció educativa sobre com ser pares i mares excel·lents, com parlar als fills i com fer que ens escolten. Cal veure altres possibilitats educatives enfocades des d’un nou paradigma o model que s’ajuste a les exigències del nou mil·lenni.

La tasca d’educar els nostres fills i filles és probablement el major repte amb el qual s’ha d’enfrontar una parella i per al qual, moltes vegades, necessitem més eines. Quan són petits hem saber equilibrar el límits amb l’afecte, quan van creixent, ens cal guiar-los adequadament perquè puguen esdevenir persones amb recursos per desenvolupar-se a la vida. Cada etapa de la seua existència enceta per al pare i la mare noves perspectives que poden ser viscudes com un nou repte, però també amb esperança i il·lusió.

En aquests articles també tractarem com aprenem les persones quines són les claus biològiques i neuronals, i a més a més aprofundirem en allò que cada vegada s’entén més com a l’element clau de l’aprenentatge: el sistema familiar que cada persona porta al seu darrere.

Els humans som éssers molt complexos, a cadascú de nosaltres ens mouen interessos, sentiments i necessitats diferents. Hi ha moltes maneres d’aprendre. Cada vegada s’estan imposant més els models eclèctics que adapten els mètodes a cada persona, i no a l’inrevés. Es tracta de recollir el millor de cada enfocament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any