Veïns de Madrid sobre la independència: indiferència, comprensió, oposició

  • The Guardian publica un vídeo realitzat a la capital espanyola dins la sèrie especial dedicada a Catalunya

VilaWeb
Redacció
21.11.2012 - 08:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Què en pensen els madrilenys de les raons per la independència de Catalunya? I del dret de decidir? El diari The Guardian, que aquesta setmana publica una sèrie especial d’articles dedicats a aquesta qüestió, s’ho ha demanat. I ha anat a fer aquestes preguntes a Madrid a uns quants ciutadans, d’edats i perfils diversos. En alguns casos s’hi troba comprensió sobre els motius de voler marxar d’Espanya i es defensa el dret de decidir dels catalans; en algun altre cas s’esgrimeix la constitució per oposar-s’hi.

‘Penso que és dolent per a Espanya, però també entenc que els catalans com a mínim tenen el dret de ser consultats sobre el seu desig de ser independents. Tot i que no crec que la independència sigui la solució als problemes’, diu Ricardo Morales, de 60 anys. ‘Retenir un poble com Catalunya per la força seria una tirania’, afegeix.

‘Ho justifico però no ho comparteixo. Ho justifico perquè, de qui es separaran? D’una monarquia obsoleta, d’un govern totalment i absolutament corrupte… Doncs els entenc’, opina Raimundo Menor, de 46 anys

Alfonso de la Osa, de 71 anys: ‘No m’agrada, i d’acord amb el que diu la constitució, no és legal ni és possible’.

‘Si es fes el referèndum seria il·legal, i no tindria cap sentit. I no s’hauria d’escoltar aquest referèndum. I què passaria amb el 43% de la població que no vol la separació?’, diu Joselu Montojo de 21 anys.

Informació relacionada:

The Guardian publica més materials sobre la independència de Catalunya

The Guardian estrena una sèrie sobre la independència de Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any