Un jutge de Sabadell ajorna 2 anys un desnonament malgrat les pressions d’Unnim

  • L'estament judicial confirma el canvi de rumb també a la ciutat · Va dictar l'ajornament el passat dimarts, abans del decret del govern espanyol

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.11.2012 - 15:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La PAHC i la família de Soraya estan de celebració. Mentre el govern del Partit Popular s’ha limitat a aplicar una moratòria parcial amb uns “supòsits restrictius, descriminatoris i que no seran aplicables en la majoria de casos d’afectats” segons paraules de la portaveu Ada Colau avui mateix al Col·legi de Periodistes, un jutge de Sabadell ha posat fre a l’arrogància de la direcció d’Unnim i ha decidit ajornar el desnonament. Membres de la PAHC asseguren que fins i tot la secretaria judicial els ha adreçat la seva “admiració personal pel què han fet”.

Revés a Unnim

Ahir una setentena d’activistes de la PAHC van concentrar-se a la seu central d’Unnim per exigir que s’aturés el procés de desnonament de la Soraya, la seva parella i els seus 4 fills. És militant activa del col·lectiu d’afectats des de fa més d’un any i viu un quadre mèdic de depressió des que va començar a tenir problemes per fer front a les quotes hipotecàries de la seva vivenda. La PAHC ha sol·licitat la condonació del deute, que ascendeix a 200.000 euros després que fa vuit mesos l’entitat s’adjudiqués la propietat a la subhasta. Mesos abans ja havia acompanyat els afectats a sol·licitar la dació en pagament i a protestar pel “tracte degradant” que estava rebent l’afecatada dels interlocutors d’Unnim. Avui mateix la PAHC rebia amb entusiasme la resolució del jutge però recordava que “cal una regulació política per no deixar aquestes decisions a l’arbitrerietat judicial que no sap com aplicar el sentit comú o la justícia amb una llei hipotecària injusta, criticada ja aquestes alçades per la ONU, la UE i fins i tot l’estament judicial”.

Resposta de la PAH al “decret de la vergonya”

En roda de premsa aquesta mateixa tarda, la PAH, a través de la seva portaveu Ada Colau, i l’observatori DESC han mostrat la seva oposició a les mesures decretades pel govern després del rebombori mediàtic de les darreres setmanes al voltant del drama dels desnonaments. Colau ha denunciat que “els partits PP i PSOE no han mogut fitxa en aquests 4 anys de problemàtica i han esperat a que casos de suïcidis sortíssin a la llum per veure’s obligats a prendre alguna decisió”. Tot i això, Colau ha dit que només s’havia decretat una moratòria “parcial i discriminatòria” que deixarà fora “la majoria dels afectats de l’estat”. Ha assenyalat que és un pedaç del tot insuficient perquè “no incorpora retroactivitat, ni lloguers socials ni la dació en pagament o formes similars” i ha destacat que el decret d’adequa exactament a la proposta formulada per la banca.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any