La plana major del PP espanyol desembarca a la campanya catalana

  • Margallo va comparar ahir el referèndum a Catalunya amb un cop d'estat · Mas va replicar que el cop d'estat seria no fer-lo

VilaWeb
Redacció
13.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP dóna molta transcendència a les eleccions del 25 de novembre i, consegüentment, a la campanya que les precedeix. Ho diu en gairebé cada aparició pública la candidata dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, i ho demostra també la continuada presència de membres de la direcció del partit a nivell espanyol i ministres del govern de Rajoy. L’exponent més clar es veurà aquest dimarts, quan desembarcaran a Catalunya Soraya Sáenz de Santamaría, Maria Dolores de Cospedal, José Manuel García Margallo, Javier Arenas i Esperanza Aguirre.

Amb tot, els dirigents espanyols ja fa dies que fan declaracions intimidatòries contra el procés sobiranita català i l’últim va ser ahir el ministre d’Afers Estrangers José Manuel García Margallo que va declarar en una entrevista a la COPE que el Tribunal Constitucional espanyol suspendrà cap mena de convocatòria de referèndum d’autodeterminació per part de la Generalitat de Catalunya. I va dir que si s’acabés fent seria ‘un cop d’estat en termes jurídics’. Segons Margallo, la constitució no permet convocar aquesta mena de consultes perquè no existeix el dret de secessió ni d’autodeterminació de cap part del territori espanyol.

Margallo va insistir que la convocatòria toparia amb el recurs del govern espanyol i que el TC la suspendria. A més, va dir, que qui convoqui el referèndum cometria un delicte de prevaricació: ‘Si el TC diu que el referèndum és il·legal no hi ha ningú que pugui dir que no sabia que era il·legal’.

Mas: ‘Prohibir la consulta seria un autèntic cop d’estat democràtic’

El candidat de CiU a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas, va replicar García Margallo que prohibir la consulta seria un ‘autèntic cop d’estat democràtic’. Mas va afirmar que l’havia sorprès la ‘radicalitat i l’extravagància’ de les declaracions del ministre. A més, Mas va dir que ell prefereix ‘guanyar les coses a les urnes que als tribunals’. D’altra banda, Mas va assegurar que està disposat a informar el rei i el príncep espanyols sobre el procés català si així ho demanen.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any