Impactants fotos de desnonaments a Catalunya al New York Times

  • Les ha fetes el fotògraf català Samuel Aranda

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.11.2012 - 11:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari The New York Times s’ha fet ressò de l’allau de desnonaments que hi ha a l’estat espanyol i de les dures condicions de vida que han de patir les persones afectades. El reportatge, titulat ‘Els desnonaments a Espanya creen una crisi d’austeritat i de sense sostre’, explica diversos casos particulars, de gent que ha hagut de marxar del pis o la casa on vivia i que ara s’ha d’espavilar com pot vivint en condicions indignes, dormint per exemple en furgonetes o entrant en pisos buits desocupats des de fa temps i sense cap mena de serveis.

‘La majoria del desnonaments tenen lloc tranquil·lament, amb les famílies tornant les claus als bancs. Però en alguns barris obrers hi ha topades setmanals amb la policia i amb els representants dels bancs’, diu el diari.

El reportatge ve acompanyat d’una sèrie de fotografies impactants del fotògraf català Samuel Aranda. Són fotos de gent recollint les coses de casa, de protestes davant de la seu de Catalunya Caixa, de trobades d’afectats pels desnonaments a Santa Coloma de Gramenet….


Informació relacionada:

Santiago Vidal: ‘La banca té més poder que ningú’

Editorial de Vicent Partal: La subordinació dels partits als bancs és el mal de fons

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any