Margallo compara el referèndum a Catalunya amb un cop d’estat

  • Diu que la consulta seria il·legal i que el president de la Generalitat podria ser acusat de prevaricació

VilaWeb
Redacció
12.11.2012 - 10:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Afers Estrangers, José Manuel García Margallo, ha declarat avui en una entrevista a la COPE que el Tribunal Constitucional espanyol suspendrà cap mena de convocatòria de referèndum d’autodeterminació per part de la Generalitat de Catalunya. I ha dit que si s’acabés fent seria ‘un cop d’estat en termes jurídics’. Segons Margallo, la constitució no permet convocar aquesta mena de consultes perquè no existeix el dret de secessió ni d’autodeterminació de cap part del territori espanyol.

Margallo ha insistit que la convocatòria toparia amb el recurs del govern espanyol i que el TC la suspendria. A més, ha dit, que qui convoqui el referèndum cometria un delicte de prevaricació: ‘Si el TC diu que el referèndum és il·legal no hi ha ningú que pugui dir que no sabia que era il·legal’.

En l’entrevista, també ha insistit en el discurs segons el qual una Catalunya independent quedaria fora de la UE. ‘Això servirà al senyor Mas per tenir alguns vots més, per desviar l’atenció dels problemes, però l’endemà hauràs d’explicar on vas. Perquè si te’n vas de la UE quedes fora també de moltes ajudes’, ha declarat.

Informació relacionada:

Juristes espanyols qüestionen que Mas cometés cap delicte amb el referèndum

Gallardón amenaça Mas

El govern espanyol admet que fa informes contra la independència de Catalunya

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any