Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  09.11.2012  17:41

La independència prohibirà els García, segons el PP

Fa un espot electoral alertant que l'estat català obligarà a canviar els cognoms 'castellans'

Men?ame
 

Tot s'hi val en la campanya per fer por sobre la independència. El Partit Popular ha fet un espot per la campanya de les eleccions parlamentàries catalanes que sosté que en un possible estat català es prohibiran els cognoms 'castellans'. L'exemple que fa servir al vídeo és el d'un senyor que 'el primer dia de la independència' va al registre civil i la noia que l'atent li diu que s'ha de canviar el cognom García per Garriga.

El cas, però, és que Garcia no és una paraula d'origen castellà, sinó català. La seva presència ve de molt antic a Catalunya i té usos toponímics. Concretament, hi ha un municipi a la Ribera d'Ebre que es diu Garcia.

El vídeo porta per títol '¿Pesadillas? el próximo día 25 acaba con ellas. Vota PP' i és una continuació de les constants amenaces sobre les conseqüències d'una Catalunya independent en que basa la seva campanya el Partit Popular.

 

Més informació sobre vídeos de campanya: Un vídeo del PSC parodia Camacho fent-li dir que CiU semblen nazis

'Som Unitat Popular i ho volem tot', un vídeo de suport a la CUP

'Cauen els murs', la campanya pel 25-N que ningú no pot prohibir

Els primers vídeos de pre-campanya, entre la polèmica i la pedagogia

La junta electoral espanyola prohibeix a la Generalitat de promoure la participació electoral