Sabadell Lluitant es suma a la convocatòria de Vaga General

  • Ahir a la tarda la plataforma Sabadell Lluitant va llegir en roda de premsa el comunicat de convocatòria de Vaga General del proper dimecres. Una quarantena de militants dels diversos col•lectius que conformen la Plataforma van acudir-hi en mostra de suport.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.11.2012 - 07:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Sabadell Lluitant va convocar ahir una roda de premsa per tal de fer pública i extensiva la seva suma a la convocatòria de Vaga General del proper dimecres 14 de novembre, desmarcant-se -com ja va fer en la passada vaga general- del  sindicalisme oficial ‘som conscients que l’actitud pactista i buròcrata  de les direccions de CCOO i UGT ha provocat el desengany i el menyspreu de molta gent, però no ens podem permetre que aquesta actitud es tradueixi en una paràlisis de la lluita’.

Els membres de la plataforma argumentaven  que donada l’actual situació d’emergència social és inconcebible que els governs català i espanyol endureixin les polítiques de retallades i reformes. Tal i com apunten en el seu comunicat ‘L’última reforma laboral no només ha augmentat l’atur sinó que ha permès l’aplicació generalitzada d’ERE’s, reduccions de sous i ajustos que han afectat les condicions de vida de treballadors i treballadores’. Així doncs, des de la plataforma aprecien que no són pocs els motius per anar a la Vaga ‘a aquesta reforma laboral hem de sumar la reducció de pressupostos en sanitat i educació que han col·lapsat els serveis públics, la plaga de desnonaments que deixen sense llar a milers de famílies i la repressió en forma de detencions i multes contra qui lluita contra aquestes barbaritats’. Al mateix temps que denuncien ‘Per si fos poc, el govern i la UE preparen un segon “rescat” per a l’Estat espanyol […] Aquests saqueigs anomenats “rescats” pretenen seguir subvencionant deutes privats dels bancs a costa de retallar en els serveis públics més bàsics deixant la política econòmica del país en mans del Banc Central Europeu’.

 

Sota el lema ‘14-N Aturem les agressions contra la classe treballadora. El Vallès en Vaga’ s’ha convocat la manifestació que tindrà lloc a Sabadell el dia de la vaga, i que arrencarà a la zona de l’Eix Macià a les 11:30h.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any