Notícies

Dimecres  07.11.2012  16:31

UPyD es burla de la independència en un vídeo amb Toni Cantó

Simula una trobada d'un hipotètic 'Front d'Alliberament de Catalunya'· S'afegeix al discurs de la por dels vídeos del PP

Men?ame
 

UPyD ha publicat un vídeo electoral en què el diputat al congrés espanyol Toni Cantó simula ser el cap d'un hipotètic 'Front d'Alliberament de Catalunya'. El vídeo vol mostrar una trobada d'aquest col·lectiu tot ridicultzant el projecte d'independència. 'De què ens ha servit formar part d'Espanya?', es demana Cantó, que al final dels vídeo perd els papers i acaba parlant en espanyol. El lema també és molt clar: 'Contra la independència'.

El vídeo d'UPyD fa ús també del discurs de la por, molt cultivat pel PP de Catalunya, que també ha fet una sèrie de vídeos electorals contra la independència, recuperant un anunci de campanya dels populars de les eleccions del 2010, en què avisaven que CiU i ERC acabarien convocant un referèndum sobre la independència. En el vídeo hi apareixien Artur Mas i Carod saludant-se. 'Vam avisar fa dos anys. I ara tornem a avisar', diuen els nous vídeos.

En un dels vídeos apareix una parella de pensionistes, simulant un informatiu en què Mas explica que no es podran pagar les pensions durant tres mesos perquè no hi ha diners en la tresoreria de la Catalunya independent:

En l'altre vídeo, que té la mateixa estructura, apareix una parella jove sense feina, i l'informatiu fals parla d'un 30% de desocupació perquè les principals empreses de Catalunya marxen perquè s'ha declarat la independència.