Sergi López: ‘Esquerra? La CUP’

  • Carta de l'actor en què explica el seu suport a la candidatura de la CUP-AE

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.11.2012 - 15:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’actor vilanoví Sergi López ha expressat avui públicament el seu suport a la CUP-Alternativa d’Esquerres. Ho ha fet mitjançant un article enviat a VilaWeb que ha titulat així: ‘Esquerra? La CUP’.

Aquest és el text de l’article:

Esquerra? La CUP

‘Que la CUP es presenti a les eleccions al Parlament de Catalunya pot semblar que perjudica la idea d’una majoria per la independència. Però m’agradaria recordar que els partits sobiranistes ja tenien majoria absoluta al Parlament durant l’anterior legislatura i no han estat ells sinó la gent del carrer qui ha posat l’autodeterminació al centre del debat.

Conec la CUP per la feina que fan a Vilanova i la Geltrú, a casa meva. Quan m’hi vaig acostar, em vaig trobar amb una realitat molt més interessant que la caricatura simplista que alguns entorns s’esforcen en cultivar. Em vaig trobar gent preparada. Gent que, a més de tenir un discurs sempre vinculat a la força democràtica del poble, també fa coses concretes, com ara rebaixar o anul·lar el sou dels seus alcaldes o forçar el consistori a fer assemblees obertes o referèndums populars per consultar a la gent. Coses concretes com que no hi ha presidents, ni secretaris generals, ni disciplina de partit. Decideixen en assemblea, les llistes són sempre obertes i la idea que els uneix és la de construir als Països Catalans una majoria popular crítica i amb consciència social. No són un partit polític convencional. Són la visualització d’un moviment popular emergent que té vocació de majoria. Perquè l’autèntica majoria absoluta del país és la gent de sota. La gent que no compra bons de l’estat, ni deute sobirà, ni juga a la borsa. La gent que no accepta pagar amb diners públics les pèrdues de les entitats bancàries i que, en canvi, els beneficis dels bancs siguin indiscutiblement privats.

Necessitem gent al Parlament amb ganes de vèncer el pessimisme que diu que canviar això és impossible. Fa quatre dies la independència també ho semblava i avui sembla imparable. No podem passar-nos tot l’any renegant contra la classe política i a l’hora de votar, fer-ho pels de sempre o no votar. Si de veritat volem que les coses canviïn, hem de fer alguna proposta. Alguna proposta diferent.’

Sergi López i Ayats, actor

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any