86é aniversari dels fets de Prats de Molló

  • Dm. 4 de novembre del 2012
    Avui es commemorarà, a Prats de Molló, el 86é aniversari de l'episodi conegut com els Fets de Prats de Molló ...>>

VilaWeb
Redacció
04.11.2012 - 06:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els actes d’homenatge tindran lloc avui a les 10h30 al monument a Francesc Macià, que es troba a la sortida de Prats de Molló, i que consisteixen en una ofrena floral, amb un parlaments dels delegats de diverses entitats (inclosa l’Assemblea Nacional Catalana assembla.cat) o partits. Així mateix, a continuació es fa una ofrena floral al monument al poeta Jacint Verdaguer.

Si aneu a aquesta commemoració, també podeu visitar una exposició de pintures que hi ha al cinema de Prats de Molló ‘Teresa Rebull en temps d’exili’ i també podeu visitar al Folgar Rural una Exposició dels Fets de Prats de Molló.

Cal recordar que l’episodi conegut com ‘els fets de Prats de Mollo’  fou un intent d’invasió militar des de  Catalunya Nord per a independitzar Catalunya planejat per Francesc Macià i la direcció d‘Estat Català, descoberta i avortada el 1926. El pla consistia en la penetració de dues columnes, una des de Sant Llorenç de Cerdans; l’altra, des del coll d’Ares, que havien d’ocupar Olot, i proclamar-hi la República Catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any