Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  04.11.2012  06:52

86é aniversari dels fets de Prats de Molló

Dm. 4 de novembre del 2012
Avui es commemorarà, a Prats de Molló, el 86é aniversari de l'episodi conegut com els Fets de Prats de Molló ...>>

Men?ame
 

Els actes d'homenatge tindran lloc avui a les 10h30 al monument a Francesc Macià, que es troba a la sortida de Prats de Molló, i que consisteixen en una ofrena floral, amb un parlaments dels delegats de diverses entitats (inclosa l'Assemblea Nacional Catalana assembla.cat) o partits. Així mateix, a continuació es fa una ofrena floral al monument al poeta Jacint Verdaguer.

Si aneu a aquesta commemoració, també podeu visitar una exposició de pintures que hi ha al cinema de Prats de Molló 'Teresa Rebull en temps d’exili' i també podeu visitar al Folgar Rural una Exposició dels Fets de Prats de Molló.

Cal recordar que l'episodi conegut com 'els fets de Prats de Mollo'  fou un intent d'invasió militar des de  Catalunya Nord per a independitzar Catalunya planejat per Francesc Macià i la direcció d'Estat Català, descoberta i avortada el 1926. El pla consistia en la penetració de dues columnes, una des de Sant Llorenç de Cerdans; l'altra, des del coll d'Ares, que havien d'ocupar Olot, i proclamar-hi la República Catalana.