No heu pogut votar?

  • La web Nopucvotar.cat recull el testimoni de catalans a l'estranger que s'han trobat amb impediments per poder votar el 25-N

VilaWeb
Redacció
03.11.2012 - 10:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Molts catalans residents a l’estranger han denunciat aquestes últimes setmanes tota mena d’obstacles amb què s’han trobat de cara a poder votar el 25 de novembre. Ara la xarxa ‘Catalans al món‘ ha obert la web Nopucvotar.cat (Twitter), on recull el testimoni de catalans que s’han trobat amb dificultats que, en alguns casos, els han impedit finalment poder exercir el dret de vot.

‘Els policies de l’entrada em van dir que si estava a favor d’en Mas que no calia que tornes’, explica un català resident a Fkih Ben Salah (Marroc). Un altre català, que ha intentat votar a Utrecht (Països Baixos) diu: ‘Els del consolat em van escoltar parlar en català a través del mòbil, i a partir d’aquí no em van facilitar els tràmits ni una forma alternativa per a entregar els papers’. ‘El Consolat d’Espanya a Mendoza, un mes abans de finalitzar la inscripció a les eleccions, em van dir que ja havia acabat’, diu un altre testimoni des de l’Argentina.

‘Aquests problemes no són nous. Tots els catalans que fa temps que viuen a l’estranger saben que votar és gairebé una obra de fe, i que tots aquests problemes no queden registrats enlloc’, expliquen els impulsors de la web.

De moment tenen recollits cinc casos i animen tothom que hagi tingut problemes per votar a explicar què els ha passat per tal que en quedi constància i evitar que torni a passar.

Informació relacionada:

Els catalans a l’estranger que volen votar denuncien traves del govern espanyol

Obstacles de tota mena perquè els catalans a l’estranger puguin votar el 25-N

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any