Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  03.11.2012  06:00

Sis anys de la campanya blocaire 'Jo també vull un estat propi'

Xavier Mir i una colla més de blocaires de +VilaWeb van estendre-la per la blocosfera catalana

Men?ame
 

Ara fa sis anys que el blocaire de +VilaWeb Xavier Mir va tirar endavant una reeixida iniciativa que va suposar, en certa mesura, un pas endavant en l'ús de la xarxa per a les campanyes reivindicatives. Va proposar que durant una setmana, internautes i articulistes encapçalessin els escrits amb el lema 'Jo també vull un estat propi'. Centenars de webs s'hi van adherir, entre els quals molts blocaires de +VilaWeb.

'Fa dos anys això era impensable, perquè els blocs no existien. Avui els blocs poden esdevenir una nova plataforma per les campanyes reivindicatives, i aquesta campanya és un precedent de com fer servir un nou mitjà', explicava aleshores Xavier Mir a VilaWeb TV. Han passat sis anys i el món 2.0 ha avançat a pas de gegant. Pel que fa a les campanyes, segurament Facebook i, sobretot, Twitter han pres el relleu als blocs. Si ara es fés una campanya similar, probablement s'afegiria un coixinet davant el nom de la campanya i es faria córrer #jotambévullunestatpropi per les xarxes socials.