Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  30.10.2012  06:00

PSC, PP i C's recorren contra la campanya institucional del 25-N a la junta electoral

La Generalitat inclou la manifestació de l'Onze de Setembre a l'espot · Mas defensa la neutralitat de la campanya

Men?ame
 

El PSC, el PP i C's han portat a la junta electoral provincial la campanya institucional del govern que anima a participar en les eleccions del 25 de novembre. I és que, pel secretari d'Organització i cap de campanya del PSC, Daniel Fernàndez, la campanya és un atac a la democràcia, perquè 'es posa al servei d'un partit'. El secretari general del PP, Jordi Cornet, la troba 'deliberadament partidista'. I segons el portaveu de C's, Jordi Cañas, les imatges de la manifestació de la Diada són una 'clara instrumentalització en favor del projecte separatista de CiU'.

El govern de la Generalitat de Catalunya ha fet públics els espots institucionals per cridar a la participació a les eleccions parlamentàries del 25 de novembre. Els vídeos inclouen testimonis d'alguns esdeveniments històrics de Catalunya d'aquestes últimes dècades, entre els quals la manifestació independentista de l'Onze de Setembre d'enguany.

També hi apareixen els Jocs Olímpics, el referèndum constitucional espanyol, el retorn del president Terradellas, el cim de l'Everest, els castellers a Nova York, el concert de Lluís Llach al Camp Nou, etc. La voluntat del govern és de reforçar la imatge d'una convocatòria electoral transcendental i amb sentit històric.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat la neutralitat de la campanya del govern que crida a la participació. En una conferència de premsa ha explicat que el criteri per a seleccionar els fets que il·lustren la campanya no havia estat el de la unanimitat, sinó el de la transcendència dels fets. I que si hi apareixia la manifestació de la diada, també hi havia la constitució espanyola del 1978, essent així que hi havia partits que defensaven el vot contrari. 'Hi ha exemples que permeten de pensar exactament al revés', ha dit sobre les crítiques socialistes per la manifestació.