Notícies

Dilluns  29.10.2012  15:00

[VÍDEO] La Generalitat inclou la manifestació de l'Onze de Setembre en l'espot institucional de les eleccions

Crida a la participació reforçant la idea de transcendència de les eleccions del 25 de novembre

Men?ame
 

El govern de la Generalitat de Catalunya ha fet públics els espots institucionals per cridar a la participació a les eleccions parlamentàries del 25 de novembre. Els vídeos inclouen testimonis de diversos esdeveniments històrics de Catalunya de les últimes dècades, entre els quals la manifestació independentista de l'Onze de Setembre d'enguany.

També hi apareixen els Jocs Olímpics, el referèndum constitucional espanyol, el retorn del president Terradellas, el cim de l'Everest, els castellers a Nova York, el concert de Lluís Llach al Camp Nou, etc. La voluntat del govern és de reforçar la imatge d'una convocatòria electoral transcendental i amb sentit històric.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat la neutralitat de la campanya del govern que crida a la participació. En conferència de premsa, Mas ha subratllat que el criteri per escollir els exemples que il·lustren la campanya no era la unanimitat, sinó la transcendència dels esdeveniments. Ha citat que apareix la manifestació de la diada, però també la constitució espanyola del 1978, quan hi havia partits que van promoure el vot contrari. 'Hi ha exemples on es pot pensar exactament al revés', ha argumentat referint-se a les crítiques socialistes a l'exemple de la manifestació.