29.10.2012 - 17:00
Divendres es va presentar l’empresa Ecogrup Ecològica, en un acte emmarcat dins del SopaSa que organitza el restaurant el Morter. Ecogrup Ecològica és una empresa creada per l’Associació Sant Tomàs i l’Associació Viver de Bell-lloc a fi i efecte de donar sortida comercial a la producció agrícola generada als horts de Sant Tomàs a Osona i als del Vallès Oriental.
Amb aquest projecte és voluntat dels socis fundadors promoure directament o indirectament, la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o risc d’exclusió social a través de la recuperació de l’agricultura tradicional.
Ecogrup Ecològica treballarà sota la marca comercial “la Tavella” i tal i com porta realitzant fins a la data, la seva activitat se centra en la comercialització on-line de fruita i verdura i altres productes ecològics a través del format cistella. El lliurament de les comandes es fa mitjançant una xarxa de més de 200 punts de recollida que donen cobertura a gairebé tot Catalunya i a domicili a la comarca del Barcelonès.
L’oferta gastronòmica es basa en els productes dels Horts de Sant Tomàs i els Horts de Viver de Bell-lloc acompanyada d’altres productes ecològics i de l’economia social com carn, vi, bolets, làctics i cerveses, procedents de productors com Pirinat, Cervesa del Montseny, el Celler Coma d’en Bonet, Bolet ben fet, Delícies del Berguedà i Sambucus. Abans de començar el sopar es va dur a terme una breu presentació de la iniciativa a càrrec del director general de l’Associació Sant Tomàs, Ricard Aceves; el qual va exposar els dos valors més importants i diferenciadors de La Tavella: “La Tavella és un projecte d’integració sociolaboral que recupera l’agricultura tradicional, dos valors en una única empresa”. Amb “Els Horts de Sant Tomàs” s’han generat cinc llocs de treball (1 oficial i 4 persones amb discapacitat), però l’estructura de personal variarà en funció de l’època de l’any
(sembra, collita…). Ricard Gorgals, el director de l’àrea empresarial i de qualitat de Sant Tomàs i Tac Osona, va explicar detalladament què són els Horts de Sant Tomàs, unes finques que es troben situades a Calldetenes, amb 2,16 Ha, Vic, amb 0,8 Ha, i Tavèrnoles, amb 1,23 Ha. Un total de 4,19 Ha on es cultiven entre 6 i 10 varietats hortícoles, adaptades a les condicions climàtiques de la comarca, i que proveiran de producte ecològic i de proximitat a La Cuina de Sant Tomàs (servei de cuina central, de gestió de cuines externes i de càtering) i a la botiga online “la Tavella” www.latavella.cat .
Per la seva banda, Jordi Llauradó, responsable de La Tavella, va remarcar que aquesta ofereix “un producte de qualitat, ecològic, de proximitat i de temporada”. A més d’una accessibilitat dels clients al producte molt alta, ja que hi ha més de 200 punts de recollida i una gran flexibilitat i adaptabilitat dels continguts de la cistella a cada client. A més de comptar amb envasos reciclables i/o compostables i productes complementaris de producció pròpia com conserves i ous. La Tavella té un fort compromís social amb les persones (col·lectius amb risc d’exclusió social), amb el territori (productors associats), amb el medi ambient (producció ecològica i minimització de residus) i amb la tradició (mitjans de cultiu i recuperació de varietats).
Sant Tomàs inicia aquest nou projecte amb molt d’entusiasme i espera que tingui una bona acollida entre el públic.
Més informació:
E. Aymerich Jou, Monmar Comunicació, gabinet premsa El Morter
info@monmar.net
A. Arboix, Comunicació Associació Sant Tomàs,
a.arboix@santtomas.cat