Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  29.10.2012  06:00

Jornada festiva del nacionalisme valencià al Puig

Els independentistes van fer tot d'actes dalt del turó · Compromís els va fer a l'esplanada · Homenatge a Al Tall, per la llegendària cançó de l'últim diumenge d'octubre

Men?ame
 

El nacionalisme valencià va viure ahir una jornada festiva, com és habitual cada últim diumenge d'octubre, al Puig. Un dels moments més emotius va ser quan Vicent Torrent, veu del grup Al Tall, va prendre la paraula, al principi de l'acte conjunt de 'Nosaltres els Fusterians', per agrair les mostres de suport i d'afecte rebudes d'ençà que el grup va anunciar que es dissolia. Entre més cançons, Al Tall va compondre 'Darrer diumenge d'octubre', que crida precisament a acudir cada any al Puig.

Organitzat des de fa cinquanta-tres anys pel Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN), l'Aplec del Puig va congregar ahir els independentistes valencians, incloent-hi totes les formacions que engloba 'Nosaltres, els fusterians': Moviment de Defensa de la Terra (MDT), Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Joventuts d'Esquerra Republicana del País Valencià (JERPV) i Solidaritat per la Independència (SI). 

A més de l'homenatge a Al Tall, se'n va fer un altre a Francesc Candela, advocat de Gandia i membre del PSAN, mort el 13 de setembre d'enguany. Al cim del turó els oradors van reivindicar els Països Catalans i la independència. I el candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya per Solidaritat, Alfons López Tena, va dir que havia 'arribat l'hora d'apartar les famílies que manen el país des de fa dècades'.

Baldoví i Morera, a l'acte del Bloc

També el Bloc Nacionalista Valencià i Coalició Compromís van fer la marxa a peu de València al Puig, on es van descabdellar tot d'actes a l'esplanada del Monestir, plena de militants i simpatitzants, com ara un dinar col·lectiu i actuacions musicals.

En l'apartat polític van prendre la paraula el síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, i el diputat a les corts espanyoles, Joan Baldoví. Tots dos van atacar la política del PP i van criticar que la seva política anti País Valencià s'amaga darrere la defensa d'allò que els populars anomenen 'las señas' d'identitat valencianes.