Defensa difon un vídeo d’elogi de l’exèrcit de l’aire en plena polèmica pels vols a Catalunya

  • 'Una tasca que s'ha de veure i valorar!', diu el ministeri a Twitter

VilaWeb
Redacció
25.10.2012 - 14:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En plena polèmica pels vols intimidatoris d’avions militars a baixa altura a Catalunya, el ministeri de Defensa espanyol ha publicat avui un vídeo elogiant l’exèrcit de l’aire. En el vídeo, convida els ciutadans a ‘veure i valorar la tasca que fa cada dia l’exèrcit de l’aire en desenes de bases aèries’. I exhibeix algunes de les missions que duen a terme els seus avions, des de caces fins a avions de transport.

‘La força de l’aire, espectaculars imatges d’unitats de l’exèrcit de l’aire. Una tasca que s’ha de veure i valorar!’, diu el ministeri de Defensa en el compte oficial de Twitter, en què ha difós aquest vídeo.

Els avions militars espanyols han tornat a sobrevolar aquesta setmana a molt poca altura algunes comarques de Catalunya. Dimarts a migdia es van veure dos F-18 sobrevolant la plana d’Urgell ‘fent tot el soroll del món’, escrivia a Twitter el periodista Jordi Borda. I va contar a VilaWeb que varen sobrevolar a molt poca altura el municipi de Castellserà, de nord a sud i fent un gran terrabastall.

Xavier Borda també va piular la mateixa informació. Un altre usuari de Twitter diu que els van veure sobrevolar Cervera, un altre, Rosselló (Segrià) i un lector de VilaWeb explicava que dos avions van tornar a sobrevolar Berga ‘aparentment fent maniobres’. No és l’únic que ho diu, un altre usuari escriu: ‘On són les bateries antiaèries de Berga? Tornen a passar dos caces F-18 per Berga. És una provocació! Que els metrallin!’

L’aviació militar espanyola torna a intimidar la població catalana. Fa un parell de setmanes veïns del Ripollès, la Cerdanya, el Berguedà i el Pallars ja van tenir un ensurt per una feta similar. El dia 8 d’octubre dos F-18 de l’exèrcit espanyol van sobrevolar aquests indrets, fet que va moure una gran indignació. Llavors el Ministeri de Defensa va demanar disculpes pel soroll.

Informació relacionada:

Nova intimidació de l’aviació espanyola a Catalunya

Vídeo: Les maniobres de l’exèrcit espanyol a Barcelona

Editorial de Vicent Partal: Marcant territori

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any