Notícies

Dijous  25.10.2012  06:00

La triple estrena de Toni Sala

Sis mesos després de la publicació a Núvol d’ 'El cotxe', el primer e-single de la literatura catalana, Toni Sala ha recollit ara en un volum breu però contundent aquesta mateixa narració juntament amb la nouvelle 'Provisionalitat'. La novetat ve acompanyada pel magnífic volum d’assaigs, 'Notes sobre literatura', on Sala fa una lectura incisiva de la literatura catalana del segle XX. Bernat Puigtobella ha conversat amb ell

Men?ame
 

Sala fa una triple estrena. Amb aquests dos llibres, publicats a Empúries, Toni Sala estrena editorial, s’estrena com a assaigista, i s’estrena també en el gènere de la nouvelle. I se’n surt amb nota. 

Si El cotxe era un relat amb molts exteriors, Provisionalitat està situat en un paisatge interior i claustrofòbic, l’hospital Josep Trueta de Girona, que és descrita com una ciutat del dolor, un espai extramurs i atemporal com el cementiri. Avantsala de la mort, l’hospital és el lloc ideal per reescriure el llibre de Job. Toni Sala fa una autoindagació moral en els límits de la culpa, que sovint fa pensar en la millor tradició jueva americana de Saul Bellow i Philip Roth.

Llegiu l'article complet, aquí.