L’ANC demana ‘convertir el clam de la manifestació en vots’

  • Proposa als partits independentistes tres compromisos perquè els incloguin al programa electoral

VilaWeb
Redacció
24.10.2012 - 16:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Assemblea Nacional Catalana  ha fet una crida perquè el poble català voti el 25 de novembre partits independentistes, ‘aquells partits que estiguin disposats a treballar perquè Catalunya sigui un nou estat d’Europa’ (document ANC, pdf). La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha dit que cap vot independentista no podia quedar-se a casa i ha demanat de ‘convertir el clam de la manifestació de l’Onze de Setembre en vots’.

A més, han demanat als partits polítics que incloguin tres punts, tres compromisos, als respectius programes electorals: que recullin ‘que la sobirania de Catalunya resideix en el poble català i és aquest qui ha de ser consultat per decidir la relació política amb la resta de pobles’; ‘que es comprometin a treballar immediatament perquè en la propera legislatura Catalunya esdevingui un nou estat d’Europa’; i que ‘es comprometin a treballar conjuntament amb la resta de grups perquè la constitució d’un nou estat independent sigui el més consensuat possible’.

La proposta, l’han fet arribar a tots els partits excepte el PP i Ciutadans. Carme Forcadell s’ha mostrat convençuda que tots tres punts eren perfectament assumibles també per CiU, per molt que el tercer punt faci referència a un estat independent i la paraula independència no aparegui als discursos del president Mas.

Forcadell ha remarcat el caràcter plebiscitari de les eleccions, recordant que s’hi presentaven uns partits independentistes i uns altres d’unionistes. Sobre que no prosperés una coalició independentista, Forcadell entén que era una opció complicada i ha recordat que no hi havia tradició en la política catalana; a més, ha destacat que els electors tindrien més opcions independentistes per votar.

Més informació:

Gran Wyoming: ‘Realment, Catalunya no és Espanya’

Maria Badia deixa la delegació del PSOE a Brussel·les per la carta sobre les amenaces militars

Montoro hi torna: ‘Mentre uns es fan les víctimes nosaltres paguem les factures’

La llista de totes les candidatures presentades per al 25-N

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any