Notícies

Dimarts  23.10.2012  14:01

Nova intimidació de l'aviació espanyola a Catalunya

Diversos veïns avisen que dos F-18 han tornat a sobrevolar algunes zones, com la Plana d'Urgell, Berga i Cervera

Men?ame
 

Dos avions militars espanyols tornen a sobrevolar a molt baixa altura algunes comarques de Catalunya. A migdia s'han vist dos F-18 sobrevolant la plana d'Urgell 'fent tot el soroll del món', escriu a Twitter el periodista Jordi Borda, que explica a VilaWeb que els avions han sobrevolat molt baix el municipi de Castellserà, que volaven en sentit de nord a sud i que han fet un gran terrabastall.

Xavier Borda també ha piulat la mateixa informació. Un altre usuari de Twitter diu que els han vist sobrevolar Cervera, un altre, Rosselló (Segrià) i un lector de VilaWeb explica que dos avions han tornat a sobrevolar Berga 'aparentment fent maniobres'. No és l'únic que ho diu, un altre usuari escriu: 'On són les bateries antiaèries de Berga? Tornen a passar dos caces F-18 per Berga. És una provocació! Que els ametrallin!'

L'aviació militar espanyola torna a intimidar la població catalana quan fa només un parell de setmanes, veïns del Ripollès, la Cerdanya, el Berguedà i el Pallars ja van tenir un ensurt per una situació similar. El passat dilluns 8 d'octubre dos F-18 de l'exèrcit espanyol van estar sobrevolant aquestes zones, causant una forta indignació. En aquell cas, el ministeri de Defensa va demanar disculpes pel soroll.