El president del TC diu que al referèndum hi haurien de votar també els espanyols

  • Cospedal avisa que el govern de Rajoy impedirà tota 'consulta il·legal'

VilaWeb
Redacció
15.10.2012 - 15:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Tribunal Constitucional espanyol, Pascual Sala, ha dit avui que les demandes d’independència del poble català afecten ‘el conjunt del poble espanyol’  donant a entendre que, en un hipotètic referèndum, hi haurien de votar, també, tots els ciutadans amb nacionalitat espanyol. ‘Ho estableix la constitució de manera ben clara’, ha dit, i ha afegit: ‘en la sobirania, el subjecte constituent és el poble espanyol’. Preguntat sobre la possibilitat de modificar la constitució per a la celebració ‘legal’ d’un referèndum a Catalunya’, ha dit que caldria fer-ho ‘des del consens de les forces polítiques i la responsabilitat de tots els polítics i els ciutadans’. Aquestes declaracions arriben, justament, el mateix dia en què els governs britànic i escocès pactaven a Edimburg una data per al referèndum sobre la independència escocesa.

També avui, la secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, ha avisat que l’executiu de Mariano Rajoy prendrà totes les decisions legals que estiguin al seu abast per ‘impedir’ una consulta d’autodeterminació que segons la seva opinió és il·legal.

De Cospedal ha acusat aquest dilluns el president de la Generalitat, Artur Mas, d’obrir el debat sobiranista per tapar la seva gestió i l’ha emplaçat a explicar als catalans de quina manera els portarà ‘a la ruïna’. ‘Quan Mas parla d’anar a institucions comunitàries o europees sembla que ja està presumint que el que vol fer és il·legal i ell mateix ho ha titllat d’il·legal’, ha dit Cospedal, en resposta a les últimes declaracions del president de la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any