Notícies

Dijous  11.10.2012  20:19

Ernest Maragall abandona el PSC i crea Nova Esquerra Catalana

L'ex-conseller diu a VilaWeb que 'no volem fer aventures ni perdre caràcter' i que no es presentaran a les eleccions del 25-N · Es declararà partidari de l'estat propi 'en un període constituent immediat'

Men?ame
 

L'ex-conseller i històric dirigent del PSC, Ernest Maragall, ha explicat a VilaWeb que abandona el partit després de participar en una reunió de creació d'una nova formació que anomenen 'Nova Esquerra Catalana' al centre Cívic de Can Fabra de Barcelona. La nova formació proposa 'amb claredat un estat propi per Catalunya' i l'exercici del dret d'autodeterminació 'en un període constituent immediat'.

Maragall encara no ha comunicat la decisió a la direcció del PSC i descarta presentar-se a les eleccions del 25 de novembre en solitari ni amb cap altre formació. 'Ni volem fer aventures ni volem perdre caràcter', ha afirmat Maragall.

Després de la reunió d'avui, que havia de ser discreta però que ha transcendit, Maragall ha dit que continuar al PSC seria 'incongruent i mantenir una ficció' després d'haver decidit crear un partit nou. També ha volgut expressar que té un immens respecte pel PSC i els seus integrants.

La reunió d'avui a Barcelona, amb Maragall i un grup de militants del PSC i independents, pretén ser un punt de partida de la nova formació que representi 'una esquerra nacional forta que sigui alternativa a la dreta nacional forta representada per CiU'. Els impulsors consideren que el PSC no ha sabut representar aquest paper. Expliquen que encara són en una fase 'embrionària' i que el seu punt de partida ideològic és el manifest que la setmana passada van impulsar 145 militants del PSC, entre els quals hi havia els ex-consellers Marina Geli, Antoni Castells, Ernest Maragall i Joan Manuel del Pozo, el batlle de Lleida, Àngel Ros, i l'eurodiputada Maria Badia.