Dimiteix la directora de ‘Bestiari il·lustrat’ per l’emissió d’una polèmica entrevista

  • S’hi simulaven pràctiques de tir amb caricatures del rei espanyol i de més personatges · Us oferim el vídeo del programa censurat

VilaWeb
Redacció
11.10.2012 - 00:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mai Balaguer, la directora del programa ‘Bestiari Il·lustrat’, que s’emet el dimarts al 33, va presentar ahir la dimissió a la direcció de TVC, que la hi ha acceptada. Balaguer ha dimitit per l’emissió, aquesta setmana, del capítol ‘Paraules que maten‘, que contenia una entrevista amb l’escriptor i guionista Jair Domínguez (@VedellConsagrat), que simulava unes pràctiques de tir amb caricatures del rei Juan Carlos I, Salvador Sostres, Fèlix Millet i el príncep Carles d’Anglaterra.

‘La direcció de TVC rebutja tota al·lusió a la violència’, i les imatges impugnades atempten ‘contra els principis ètics i democràtics’. En conseqüència, la direcció ha retirat el capítol de la web del programa, que no es tornarà a emetre, i també ha retirat el vídeo de YouTube. A més, TVC es proposa de revisar les mesures de control existents sobre tots els continguts.

En l’entrevista de Bibiana Ballbè amb Domínguez també hi havia l’escriptor i mosso d’esquadra Marc Pastor, que ensenyava a Domínguez a afinar la punteria amb una pistola que disparava pintura vermella a uns dibuixos del caricaturista Oriol Malet. Els dibuixos representaven el rei espanyol, Juan Carlos I, Salvador Sostres, Fèlix Millet i el príncep Carles d’Anglaterra.

La única reacció del convidat del programa, Jair Domínguez, ha estat al Twitter amb dos piulets: ‘Sort que demà desfila la cabra aquella i tot això s’oblidarà’ i ‘Per cert, la gent que ens titlla de nazis demostra saber molt poc d’història contemporània’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any