Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  10.10.2012  10:32

El ministre Wert vol 'espanyolitzar els alumnes catalans'

Insisteix en les polèmiques declaracions de fa uns dies, en què relacionava l'augment independentista amb el sistema educatiu català

Men?ame
 

El ministre d'Educació espanyol, José Ignacio Wert, ha dit avui que l'interès de l'executiu espanyol 'és el d'espanyolitzar els alumnes catalans perquè se sentin tan orgullosos de ser catalans com espanyols perquè tinguin una vivència equilibrada de les dues identitats perquè les dues s'enriqueixen i enforteixen'. Ha respost així una pregunta del diputat del PSC al congrés, Francesc Vallès, sobre les declaracions (vídeo) del mateix Wert en què relacionava l'augment de l'independentisme amb el sistema educatiu català.

Vallès ha lamentat les paraules de Wert, i li ha dit que a Catalunya no s'adoctrina, sinó que s'educa. Però el ministre ha ratificat la seva posició, i ha volgut posar un exemple amb l'assignatura d'història. Wert ha dit que durant el tripartit s'anomenava 'història', i no pas 'història d'Espanya', com en altres llocs de l'estat espanyol.

Wert ha defensat i insistit, també, en el que deia fa uns pocs dies, i ha dit que la 'deriva' d'una part del sistema educatiu català 'facilita l'ocultament de la identificació dels elements històrics de Catalunya dins d'Espanya'.

Informació relacionada:

Wert relaciona l'augment de l'independentisme amb l'educació catalana (2.10.12)

La Plataforma per la Llengua considera 'impròpies' d'un ministre les paraules de Wert (2.10.12)

El govern espanyol vol pagar a col·legis privats de Catalunya i les Illes perquè hi ensenyin en castellà, segons El Mundo (3.10.12)