La partitura original de ‘Tio Canya’, litografiada

  • Al Tall posa avui a la venda una edició limitada de la partitura escrita a mà per Vicent Torrent l'any 1976

VilaWeb
Redacció
09.10.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

És una de les cançons més simbòliques d’Al Tall, convertida de fa temps en una mena d’himne nacional. Qui no coneix ‘Tio Canya‘, la història d’un vell llaurador catalanoparlant que té un fill escolaritzat en castellà, uns néts que únicament parlen en la llengua forastera? Al final, tanmateix, acaba veient un fil de llum en sentint uns besnéts que tornen a parlar com la gent del poble.

De la partitura original, escrita a mà per Vicent Torrent l’any 1976, se n’ha fet ara una litografia de 50x70cm, que es posa avui a la venda.

La idea va sorgir de la fotògrafa i mànager d’Al Tall, Soledad Desfilis, que fa un símil entre la fotografia i la música: ‘Si la fotografia és una cançó, el negatiu d’aquesta cançó deu ser la partitura. I ara, aquest negatiu, l’hem passat a positiu transformant la partitura en una litografia perquè la gent que estima Al Tall la duga sempre al damunt.’ Diu que la idea va sorgir en una estada a Morella: ‘Els morellans sempre porten una foto de Morella al damunt.’ I ara han volgut fer igual amb aquell Tio Canya, amb gorra, brusa negra i faixa morellana. ‘És una manera de tenir el sentiment d’Al Tall a casa.’

De la litografia, se n’ha fet una edició limitada, numerada i signada per Vicent Torrent, que el grup posa a la venda per 60 euros. De moment no serà a les botigues, ans s’haurà d’encarregar per correu electrònic, a altall@telefonica.net, fent-hi constar nom, adreça i número de telèfon. 

La litografia presenta el pentagrama i la lletra de ‘Tio Canya’ escrits a mà, una partitura que acaba amb un ‘etc’ molt simbòlic, tenint en compte com han anat les coses al País Valencià i la llarga vida que havia de tenir aquest Tio Canya i tants més.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any