NotÝcies

Dillunsá 08.10.2012á 09:59

Junqueras: 'El castellÓ tambÚ serÓ oficial a la Rep˙blica Catalana'

El president d'ERC ho diu en un article publicat avui al Periˇdico

Men?ame
 

El president d'Esquerra Oriol Junqueras escriu avui un article al Periódico en què defensa que 'la independència abraça tots els catalans, sigui quina sigui la seva llengua' i que en una Catalunya independents totes dues llengües 'serien igualment oficials'. A propòsit de les raons lingüístiques esgrimides pel president del Grup Planeta per marxar de Catalunya en cas que es proclamés l'estat català, Junqueras diu a José Manuel Lara 'que no pateixi' perquè 'els drets lingüístics de tots els catalans i catalanes, de tots els vicentins i vicentines, estaran del tot garantits'.

'A la Catalunya independent, el català serà la llengua pròpia i oficial del país, la llengua comuna de tots. Però el castellà també serà oficial a la República Catalana. Evidentment, per si algú en tenia cap dubte'.

Junqueras diu que, de la mateixa manera, també serà oficial l'aranès, i defensa que 'parlar més d'una llengua no només és enriquidor' sinó també 'indispensable'. 'I això no genera cap mena de conflicte, ben al contrari', afegeix. Al seu parer, en una Catalunya independent, les institucions estatals 'estaran al costat de l'Escola Catalana', que serà respectada per l'aparell judicial. Recorda que la Unió Europea ha avalat el sistema d'immersió lingüística que garanteix el coneixement del català i el castellà, i clou: 'aquesta serà la gran diferència lingüística, la voluntat de viure i conviure'.