Notícies

Divendres  05.10.2012  20:49

Dimiteix un alt càrrec del govern espanyol per dir que 'les lleis, com les dones, hi són per violar-les'

José Manuel Castelao ha estat una setmana al càrrec de president del Consell General de la Ciutadania a l'Exterior

Men?ame
 

José Manuel Castelao, el president del Consell General de la Ciutadania a l'Exterior, depenent del ministeri de Treball espanyol, ha dimitit per haver dit dimarts en un acte oficial que 'les lleis, com les dones, hi són per violar-les'. Castelao ha declarat a El País que presentarà la dimissió les pròximes hores.

Castelao, de 71 anys, fou nomenat en el càrrec tot just dilluns, va fer el comentari tot just dimarts en una reunió a Sant Jaume de Galícia amb alguns membres d'aquest consell encarregat d'assessorar ciutadans espanyols que viuen a l'estranger. Aquell dia Castelao demanava l'acta de la reunió a una de les comissions, la mesa d'educació i cultura, però faltava un vot per formalitzar el document. Segons que explica El País, va dir: 'No passa res. Hi ha nou vots? Poseu-ne deu… Les lleis són com les dones, que hi són per violar-les'. La frase va causar les protestes de membres del consell. I avui s'ha sabut la dimissió de Castelao.

Tot amb tot, l'explicació que ha donat per plegar i posar el punt i final a un mandat que li ha durat una setmana és aquesta: 'Ningú no m'ha demanat que renunciï. Tinc una situació personal per la qual no puc assumir el càrrec. No té res a veure amb això que ha passat, però és cert que tot suma'.