Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  03.10.2012  10:18

ERC i Solidaritat avancen cap a la coalició independentista

Solidaritat envia una carta a ERC perquè la decisió es tanqui demà mateix i perquè la reunió es faci al parlament · Els republicans accepten les condicions

Men?ame
 

ERC ha acceptat les condicions que aquest mateix matí els havia enviat Solidaritat Catalana per la Independència per la celebració d'una reunió demà per mirar de pactar una coalició independentista. Solidaritat demanava que la reunió es fes demà a migdia al parlament; que hi vagi un màxim de tres negociadors per partit i que la reunió sigui decisiva, és a dir, que no s'acabi fins que s'acordi la coalició o, en cas contrari, fins que es desestimi definitivament. Fonts del republicans han dit a VilaWeb que s'hi han avingut.

ERC va convocar per carta els representants de Solidaritat, la CUP, Reagrupament Independentista i Democràcia Catalana a reunir-se demà a la tarda a la seva seu. Solidaritat ja va confirmar que hi assistiria, amb aquestes condicions: que la reunió sigui a les dotze del migdia demà al parlament; que hi hagi com a màxim tres negociadors per cada partit (Solidaritat hi enviarà López Tena, Uriel Bertran i Toni Strubell) i que la reunió no s'acabi fins que hi hagi un acord sobre la coalició o fins que es decideixi que no és possible de bastir-la. Els republicans han acceptat aquestes condicions.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat avui que és compatible fer una coalició independentista i 'fitxar' membres del PSC per la seva candidatura per les eleccions. 'Si el país vol tirar endavant, hem de construir grans majories i hi ha de cabre molta gent'.

La Candidatura d’Unitat Popular, després de rebre la convocatòria d'ERC per fer la reunió exploratòria, diu que 'vol agrair la invitació', però declina assistir-hi per respecte al debat intern que està fent la seva militància. La CUP fa aquests dies un procés assembleari per valorar la possibilitat de concórrer a les eleccions.

La CUP diu que té 'un projecte propi i irrenunciable de transformació social, des dels valors de l’esquerra, per al conjunt dels Països Catalans en favor dels sectors populars i que es correspon a noves formes de fer, d’entendre i de practicar la política allunyades de la professionalització i dels interessos polítics i econòmics de pocs'.

La formació de Joan Laporta, Democràcia Catalana, ha anunciat que accepta la invitació i demà anirà a la reunió. Fonts de Reagrupament han comentat a VilaWeb que no han rebut la carta que els republicans asseguren haver enviat a les diferents formacions.

Esquerra, que convoca la reunió, ha matisat que la carta que va enviar no demanava formalment la formació d'una coalició electoral independentista amb vista a les eleccions del 25-N, sinó una reunió per a abordar vies de col·laboració entre totes les formacions. 

Guia sobre una possible coalició independentista. Beneficis i perjudicis per a Esquerra, Solidaritat, CUP i Reagrupament d'una candidatura unitària amb vista a les eleccions del 25 de novembre

Men?ame