Els mossos recorden la seva fidelitat a la Generalitat en cas de conflicte

  • Fan memòria dels fets de la República el mateix dia que la delegada del govern espanyol amenaça amb usar la policia espanyola contra la Generalitat

VilaWeb
Redacció
02.10.2012 - 19:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 14 d’octubre es compliran 80 anys des que el president de la Generalitat durant la II República, Lluís Companys, va ordenar el desplegament dels Mossos d’Esquadra per tot el territori català. L’esclat de la Guerra del 36 va frustrar de seguida aquest primer intent de convertir l’històric cos policial, sorgit durant la Guerra del Francès per protegir els ciutadans després que els soldats espanyols marxessin al front. Una exposició commemora al Palau Robert de Barcelona aquesta data.

El portaveu dels mossos, Joan Miquel Capell, ha recordat que quan va esclatar el conflicte amb Espanya llavors la policia catalana va mantenir-se ‘fidel’ al president i a la Generalitat.

Precisament avui, la delegada del govern espanyol Maria de los Llanos de Luna ha dit en un acte amb els policies espanyols que encara queden a Catalunya que ells són la força que caldrà per imposar la constitució espanyola si el govern de la Generalitat decideix impulsar un referèndum o declarar la independència.

De fet, el conseller d’Interior, Felip Puig, no ha volgut valorar les declaracions de Llanos de Luna i ha recordat que la delegada és del PP i les seves opinions ‘deuen ser coincidents‘ amb les del vice-president del Parlament Europeu Alejo Vidal-Quadras. Abans d’inaugurar l’exposició dels mossos, Puig ha recordat que la policia catalana està al servei del país i és una de les estructures d’estat que desitja, segons ell, la majoria dels catalans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any