El PSPV-PSOE torna a carregar contra Filiberto Tortosa pel tractament dels residus

VilaWeb
Redacció
02.10.2012 - 18:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els socialistes de la Vall d’Albaida han fet públic una nota de premsa en què tornen a carregar contra el president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Filiberto Tortosa, pel ‘seu silenci’ davant l’entrada de la comarca en el Consorci de Residus i ‘l’augment de la pressió fiscal a la ciutadania’ que comporta i que en alguns casos ‘pot superar el 90%’.

Segons el càlcul que fan des del partit socialista, els domicilis que a hores d’ara paguen 80 euros anuals per la gestió del fem, amb l’entrada en el Consorci de Residus passaran a pagar-ne 73 més, si bé asseguren que ‘en alguns municipis l’augment percentual podria ser fins i tot més elevat.

Des del PSOE reclamen al president de la Mancomunitat que ‘deixe de mirar a una altra banda’ i active el Pla de Minimització de Residus comarcal per defensar ‘els interessos dels veïns i veïnes de la Vall d’Albaida’. Aquesta formació considera que l’única solució al problema de la gestió dels residus és política és donar un tracte singular a la Vall d’Albaida i mantenir el seu pla de minimització com a pla parcial. Per això exigeixen Tortosa ‘una defensa activa’ dels interessos de la comarca, i que autoritze de manera immediata l’empresa Recisa a construir la planta de reciclatge prevista en el Pla de Minimització. A més, reclamen que inicie els tràmits per posar en marxa l’ordenança per cobrar directament als veïns el servei abans que no ho faça el Consorci, i que presente una renúncia formal de la Mancomunitat a pertànyer al Consorci.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any