Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  02.10.2012  13:31

Ja hi ha deu diputats del PP encausats per corrupció a les Corts Valencianes

Els últims, Sonia Castedo, Luís Díaz Alperi i Rafael Blasco

Men?ame
 

El PP ja té deu diputats encausats a les Corts Valencianes, després de l'encausament de Rafael Blasco en el cas de les ajudes a les ONG i de Luis Díaz Alperi i Sonia Castedo, en el cas Brugal. Si Fabra apliqués la doctrina que va propugnar al començament del seu mandat de de tolerància zero amb els encausat per corrupció el PP quedaria en minoria, perdria la majoria absoluta.

Els sis encausats del PP que hi ha a les Corts actualment pel cas de suposat finançament irregular del PP valencià són Milagrosa Martínez, David Serra, Ricardo Costa, Yolanda García, Vicent Rambla i Angèlica Such; n'hi ha un altre, Pedro Hernández Mateo, encausat per l'adjudicació del servei de recollida d'escombraries a Torrevella, d'on era batlle. Amb Blasco, Alperi i Castedo el nombre de diputats encausats ja és una cinquena part de tot el grup parlamentari.

De moment Alberto Fabra no ha fet cap pas per expulsar cap dels diputats encausats; si ho fes, suposaria reconèixer que el PP valencià va cometre un delicte.

I si ho acabés fent, no els podria retirar l'acte de diputats, perquè és un càrrec nominal; hauria d'expulsar-los del grup parlamentari, i això acabaria deixant en minoria el PP a les Corts.

Tot amb tot, el PSPV ja va oferir el mes de juliol passat a les Corts un acord al PP, assegurant que si quedés en minoria i feia neteja en el grup popular, i els diputats expulsats es rebel·lessin, els socialistes garantirien la governabilitat donant suport a les iniciatives del Consell.