Notícies

Dissabte  29.09.2012  06:00

El Pacte Nacional per l'Autodeterminació es planteja deixar en suspens dues clàusules del text arran de la resolució del parlament

Men?ame
 

L'Agència del Cens Nacional del Poble Català, promotora del Pacte Nacional per l’Autodeterminació, celebra la resolució del Parlament de Catalunya pel referèndum i la convocatòria d’eleccions en clau plebiscitària del 25 de novembre. A més, ha anunciat a les entitats de la societat civil signatàries del pacte que estudia deixar en suspens dues clàusules de l’escriptura de formalització d'aquest text mentre el procés engegat pel president Artur Mas avanci cap a l’estat propi.

L'agència ha adreçat una proposta a les entitats membres per 'deixar en suspens les dues clàusules de l’escriptura del pacte on se suposa que el Parlament de Catalunya i el govern de la Generalitat, dins el marc de la constitució espanyola, no són òrgans capacitats per organitzar l’autodeterminació del poble català ni declarar la independència, de manera efectiva en dret internacional'.

Alhora, l'entitat vol suspendre temporalment les converses amb partits polítics per a la seva adhesió al pacte. I en vista de les eleccions al parlament, vol aplicar el compromís recollit a l’escriptura del pacte de 'menar una campanya per evitar l’abstenció i el vot blanc d’electors nacionalistes o independentistes', i fer una crida a votar als partits o candidatures que es presentin amb un programa amb els objectius de la resolució del Parlament de Catalunya.