Concentració a Sabadell de suport a la Vaga General d’Euskal Herria sud

  • Un centenar de persones van secundar la convocatòria de Sabadell Lluitant davant la Cambra de Comerç de Sabadell sota el lema ‘No és crisi, és capitalisme!’

VilaWeb
VilaWeb
Clàudia Martí
27.09.2012 - 13:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Sabadell Lluitant, formada per diversos col·lectius anticapitalistes de la ciutat, va aplegar ahir al vespre prop d’un centenar de persones en una concentració davant la Cambra de Comerç en solidaritat amb la Vaga General convocada el mateix dia a Euskal Herria sud, País Basc i Navarra, per diversos sindicats abertzales i de classe.

En el manifest fet públic durant la concentració, Sabadell Lluitant va voler expressar el seu ‘més sincer suport i solidaritat’ a una Vaga General que entenien s’hauria d’haver fet extensiva a la resta de l’estat ‘donada la pèssima situació econòmica i social en la que ens trobem’. Des de la plataforma es va recordar que mig any després de la darrera Vaga General, la situació ‘ha empitjorat notablement a causa de l’augment de l’atur i dels ERO’s donades les facilitats en l’acomiadament de treballadores d’ençà de la reforma laboral aprovada per govern del Partit Popular’. Sabadell Lluitant va recordar que la xifra d’aturades a la ciutat s’apropava a les 21.000 persones, un 19% de la població activa, durant el passat mes d’agost. Per la plataforma anticapitalista, ‘a aquest empitjorament de l’atur i les condicions laborals s’hi ha de sumar les constants retallades a l’estat del benestar i a les condicions de vida de les persones’, advertint que estan ‘fartes d’aquesta situació’ i que seguiran assenyalant-ne ‘els culpables’, que segons Sabadell Lluitant són tant els governs l’estat espanyol com del Principat, la banca i el sistema financer europeu i internacional, així com la Patronal i les grans empreses.

Després de la lectura del manifest, i davant d’una forta presència policial, es va tallar la circulació de l’Avinguda Francesc Macià durant un quart d’hora i es va fer una crida a la ciutadania sabadellenca a mobilitzar-se davant ‘totes aquestes injustícies’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any