La Viquipèdia pren el Pla d’Urgell fotografia el patrimoni monumental de la comarca

  • Hi ha uns 200 monuments inventariats

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una vintena de persones van participar a La Viquipèdia pren el Pla d’Urgell, la marató fotogràfica que ha fet que en un dia s’hagin fotografiat gairebé els 200 monuments catalogats de la comarca. El dia 30 s’han d’haver penjat les fotos que opten al concurs.

I es que la iniciativa, promoguda pel Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà i que ha comptat amb la col·laboració d’altres vuit entitats de la comarca, premiarà als fotògraf voluntaris. Així entre les diferents imatges que es publiquin un jurat en triarà diferents que rebran premis com un vol en avioneta, donat per l’Escola de Vol La Serra.

Esther Solé, membre del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, s’ha mostrat satisfeta pel treball fet pels participants a la marató fotogràfica al temps que ha agraït el seu esforç. Ha recordat la necessitat de publicar les fotos abans del dia 30 de setembre. El dia 19 d’octubres es lliuraran els premis.

La proposta fotogràfica, emmarcada en el projecte Wiki Loves Monuments, té per objectiu fotografiar tot el patrimoni monumental del Pla d’Urgell en una sola jornada i carregar-lo al repositori digital Wikimedia Commons.

Entitats

A més del Centre de Recerques Mascançà, l’organització, amb el suport d’Amical Viquipèdia, ha comptat amb la participació de les revistes locals L’Esclat (Golmés), Barret Picat (Linyola), Carrilet (Bellvís) i L’Avenç (Palau d’Anglesola), els diaris digitals VilaVeb Mollerussa i Territoris.cat, el Casal Popular l’Arreu, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Mollerussa.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any