Els refranys sobre municipis, a Google Maps

  • El lingüista i paremiòleg Víctor Pàmies llança el 'Mapa de paremiologia tòpica dels Països Catalans'

VilaWeb
Redacció
21.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan sentim que a Arbúcies són gent d’astúcies, a Hostalric són cremats o que a Terrassa, mala raça i a Sabadell, mala pell, tot són dites tòpiques. És a dir, refranys sobre llocs i pobles concrets, que sovint diuen els seus veïns. L’incansable Víctor Pàmies, lingüista i paremiòleg, es coneix bé totes aquestes dites, de les quals és ple el refranyer català. El nou Mapa de paremiologia tòpica dels Països Catalans consta de fitxes dels vora dos mil municipis dels Països Catalans, amb un mapa de Google Maps.

Ara mateix, explica, ja hi ha obertes les fitxes de gairebé tres-cents municipis amb la seva geolocalització a Google Maps. Cada fitxa del bloc conté el nom del municipi i l’adscripció regional i comarcal, amb vincle a l’article corresponent de la Wikipedia, detall dels nuclis de població dependents de cada municipi, gentilicis, malnoms i renoms dels habitants de cada lloc, les dites tòpiques i un enllaç al mapa.

Víctor Pàmies pretén que sigui una obra col·lectiva i cooperativa i per això cada fitxa admet els comentaris dels lectors per aportar noves dades o corregir les que ja hi ha publicades.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any