Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  19.09.2012  20:09

Le Monde qualifica de 'sorprenent' la carta de Juan Carlos

Considera que no és una improvisació que hagi intervingut en política interior espanyola una setmana després de la manifestació independentista

Men?ame
 

El diari francès Le Monde ha mostrat la seva sorpresa per la carta del rei Juan Carlos de Borbó contra la independència de Catalunya. Explica que la missiva reial va desconcertar mitjans de comunicació i polítics en sortir de la discreció de la seva funció.

'Una setmana després de la mobilització de més d'un milió i mig de catalans a Barcelona, aquesta sortida inèdita del rei d'Espanya s'ha vist com una provocació per bona part dels membres del govern de Catalunya', diu el diari.

Recorda que la funció del rei no és implicar-se a la política interior de l'estat espanyol, cosa que ha fet en ocasions excepcionals com la tentativa de cop d'estat militar del 23-F el 1981. Le Monde destaca que les intervencions polítiques de Juan Carlos són raríssimes a Espanya i que, per això, aquesta carta oberta no és fruit de la improvisació.