PP i PSOE: Ni concert, ni federació, ni independència

  • Sáenz de Santamaria reitera l'oposició a un canvi de model de finançament · El PSOE marca com a línies vermelles la independència i el concert econòmic

VilaWeb
Redacció
18.09.2012 - 13:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, ha tornat a reiterar avui, dos dies abans de la reunió entre Mas i Rajoy, l’oposició del govern espanyol a un canvi de model del finançament per a Catalunya en la línia del concert econòmic. Una posició que també ha exposat el PSOE per boca del secretari de Relacions Institucionals i Política Autonòmica del PSOE, Antonio Hernando, que ha marcat com a línies vermelles del partit a Catalunya la independència i el concert econòmic.

Tant PP com PSOE, doncs, són contraris a un pacte fiscal amb Catalunya, i també coincideixen en la seva oposició a la independència o a un projecte federalista.

Antonio Hernando ha dit sobre la independència i el concert econòmic: ‘Són els nostres dos límits, perquè això no és possible. Sí que parlarem d’un model de finançament que sigui més just i més equilibrat per Catalunya, però amb determinats límits’. En una entrevista a RNE, ha insistit que la posició tant del PSOE com del PSC és d’oposició a la independència i que, respecte el finançament català, l’únic que vol el partit és que es revisi, com es fa cada uns pocs anys.

Una oposició a la independència que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, vol conduir cap a la constitució d’un ‘federalisme asimètric’ on Catalunya pugui tenir un ‘tracte bilateral preferent’. Però la direcció del PSOE no té cap intenció de dirigir-se cap a aquest camí. Així, en la Festa de la Rosa del PSC a Gavà diumenge passat, el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va evitar en tot moment de referir-se a un model federal per Espanya i només va deixar clar que el seu partit obstruiria qualsevol procés d’independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any