Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  16.09.2012  00:04

El 51% dels catalans, favorables a la independència segons una enquesta de Tele5

Men?ame
 

El programa de Tele5 'El gran debate', que aquest dissabte a la nit parla sobre la independència, ha fet públic el resultat d'una enquesta encarregada a l'empresa Gesop: el 50,9% dels catalans votaria a favor, i un 18,6% en contra. Un 9,5% votaria en blanc i un 19% s'abstindria.

Els resultats són força similars als de l'últim sondatge del CEO; que apuntava que un 51% dels catalans votaria sí a la independència. En aquella enquesta, però, els vots en contra eren un 21,1%; en l'enquesta de l'empresa Gesop, el no baixa fins al 18,6%.

El mateix sondeig revela que un 76% de la població de Catalunya estaria d'acord a fer una consulta sobre la secessió. Un 19% en contra i el 5% restant no ho sap o no contesta. En cas de realitzar-se eleccions ara a Catalunya, l'enquesta conclou que CiU, PSC i PP perdrien escons, mentre que ERC i ICV-EUiA en guanyarien i Ciutadans i Solidaritat es quedarien igual.