La paraula viva d’Estellés

  • Ahir es va celebrar a l'Espai VilaWeb la III Festa Estellés

VilaWeb
Redacció
07.09.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una trentena de lectors han volgut celebrar i homenatjar Vicent Andrés Estellés llegint poemes d’alguns dels seus llibres més celebrats: de les ‘Horacianes’ (vídeo), del ‘Llibre de meravelles’, amb poemes com ‘Països Catalans’ (vídeo), ‘Demà serà una cançó’ , ‘Ací em pariren i ací estic’, ‘Assumiràs la veu d’un poble’… Una festa molt animada pel grup de lectors de +VilaWeb, que s’anomenen Reversos, i que es troben una vegada al mes per parlar de literatura i poesia.

L’instigador de la Festa Estellés des de fa tres anys és l’escriptor Josep Lozano, autor de ‘Crim de Germania’. Inspirant-se en la celebració del naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns, es proposa llegir poemes i celebrar el poeta i la poesia al voltant d’una taula. La voluntat de Lozano és establir una tradició festiva, perquè diu que falten referents festius, i que aquests tipus de tradicions ajuden a afermar una cultura greument amenaçada.

Han confirmat la celebració de la III Festa Estellés les poblacions següents, encara que en seran moltes més: Alaquàs, Albal, Alboraia, Albuixech, Alcàsser, l’Alcúdia, Alfarb, Algemesí, Alginet, Alpens, Altea, Barcelona, Benicarló, Benigànim, Benimodo, Benimaclet, Bétera, Borriana, Burjassot, Campredó, Canals, Carcaixent, Castelló de la Ribera, Catarroja, Catarroja, Cocentaina, Corbera, Dénia, Elx, Foios, Font de la Figuera, Gandia, Guardamar del Segura, la Mata, Manuel, Masquefa, Massalfassar, Mislata, Munic, Ontinyent, Otos, Paiporta, Pedreguer, Picanya, Puçol, Quart de Poblet, Real, Riola, Sant Joan d’Alacant, Senija, Silla, Sollana, Suera, Tavernes Blanques, Tavernes de la Valldigna, Torrent, Tivenys, Turballos, València, Vila-real, Xàbia, Xalò, Xàtiva i Xirivella.

Any Estellés

Precisament enguany l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha decretat el 2012 Any Estellés, i el primer acte que celebrarà serà sumar-se a la III Festa Estellés que organitza la Societat Coral el Micalet i la seva Escola de Narració Oral, Paraula Viva. Han organitzat avui la festa a partir de les 19.30. L’acte començarà amb una conferència sobre la figura de l’escriptor Vicent Andrés Estellés, a càrrec del vicepresident de l’AVL, Josep Palomero Almela. A continuació, l’acadèmic i president de la Comissió Estellés de l’AVL, Manuel Pérez Saldanya, explicarà els projectes i activitats que programa l’Acadèmia, per a la celebració de l’Any Estellés, i que començaran al novembre. A partir de les 21 hores, a la SC el Micalet hi haurà un sopar amb lectures i cançons de textos d’Estellés, interpretats pels comensals que hi assisteixin.

 

Notícia relacionada: Jordi Sebastià: ‘Estellés és el personatge que ens salva de la grisor’ (4-9-2012)


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any