Catalunya estudia la possibilitat de ser rescatada a final d’agost, segons Ortega

VilaWeb
Redacció
19.08.2012 - 13:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vice-presidenta del govern català, Joana Ortega, ha anunciat que Catalunya formalitzarà ‘segurament’ l’accés al fons de liquiditat autonòmica durant la primera reunió del consell executiu després de vacances, previst per al 28 d’agost.

‘Segurament sí que es demanarà el dia 28, però abans hem de parlar amb el conseller d’Economia i amb el president’, ha apuntat en declaracions als periodistes abans de participar en un homenatge a l’escriptor Joan Sales a la Universitat Catalana d’Estiu.

Al juliol, el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i el portaveu de l’executiu català, Francesc Homs, ja van donar per fet que Catalunya aniria al nou fons autonòmic, encara que no van fixar cap data i van negar que reclamar aquest ajut fos similar a demanar un rescat.

Ortega ha reconegut que el retard en la creació d’aquest fons –que podria no estar actiu fins a la tardor– pot crear problemes de liquiditat a la Generalitat, encara que ha explicat que no serà fins el 28 d’agost quan s’analitzi la situació de les arques catalanes i la capacitat del govern per fer front als seus compromisos. ‘És cert que poden haver problemes de liquiditat. El dia 28 tenim un consell executiu, allà en parlarem i veurem si es pot fer front a tots els compromisos del govern’.

La vice-presidenta ha instat el govern espanyol a posar en marxa com més aviat millor el fons de liquiditat autonòmica per evitar que comunitats com Catalunya puguin patir problemes de tresoreria. ‘Convé poder tenir aquest fons i que pugui donar servei com més aviat millor. No es poden anunciar grans mesures com aquesta i després dilatar-les en el temps’, ha dit Ortega, que ha mostrat el recel del govern sobre les condicions que imposi l’executiu espanyol per l’accés a aquest ajut, i ha assegurat que en cap cas la Generalitat accedirà a ‘vulnerar l’estat del benestar’.

‘Les mesures de rigor i austeritat, el govern ja les ha demostrat per activa i per passiva’, ha subratllat, i ha sostingut que Catalunya s’ha convertit en un mirall per a la resta d’administracions a l’hora de prendre polítiques d’ajustaments.


Informació relacionada: 

Quines són les condicions del rescat dels governs autonòmics? (25.7.12)

Hugh explica per què Catalunya pot ser intervinguda al novembre (16.5.12)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any