Alfred Bosch: ‘Els independentistes ens hauríem de posar d’acord perquè ho demana el país’

  • El dirigent d'Esquerra Republicana comenta les alternatives polítiques que s'obren al davant del seu partit els pròxims mesos

VilaWeb
Redacció
19.08.2012 - 02:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

–Heu posat sobre la taula fer una coalició seguint el model de la Syriza grega, però aquesta és una coalició bàsicament de l’esquerra radical…
–També és un moviment sobiranista. Ningú no pot discutir que Syriza reivindica i lluita per la llibertat de la nació grega, sotmesa ara mateix a tota mena d’atacs a la seva sobirania. En aquest sentit de defensar la democràcia de la nació crec que una Syriza grega i una Syriza catalana no serien pas tan diferents.

–Això que diu es contradiu amb la sensació que ERC i CiU passen per un període de molta entesa i complicitat.
–No cal confondre les coses. Quan el govern de la Generalitat, que té la majoria dels vots del país, proposa un avanç nosaltres som al seu costat. I ICV també. No li fem la guitza perquè seria molt poc responsable. Però això no és un xec en blanc. A Madrid, on CiU fa una política que no té res a veure amb la de Barcelona, ens enfrontem completament i en tot moment. Quan CiU vota amb el PP a Madrid coses incomprensibles que fins i tot el Consell de Garanties Estatutàries denuncia, aleshores ens hi enfrontem directament i sense contemplacions.

–La manifestació de l’Onze de Setembre pot significar un impuls a tot aquest procés?
–Si el govern entén que la manifestació no és un suport a la seva política i que va més enllà, aleshores tot anirà molt bé. I és evident que un gran èxit seria una pressió sobre els partits independentistes. Jo estic convençut que ens hauríem de posar d’acord perquè el poble ens ho demana. I crec que això es veurà en la manifestació.

–Inclosa ICV?
–Si Iniciativa es presenta a les eleccions reclamant un referèndum d’autodeterminació per a Catalunya no sé quin problema tindríem per a entendre’s. En la resta de coses pràcticament estem d’acord en tot.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any