La premsa internacional fa un tomb a favor de Catalunya

  • Llistat d'articles

VilaWeb
Redacció
16.08.2012 - 16:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les darreres setmanes s’observa un gir substancial en la premsa global, que comença a posicionar-se a favor de les posicions catalanes i a denunciar la pressió del govern espanyol. VilaWeb ho va explicar en un article del passat dos d’agost (La premsa internacional ens comença a escoltar).

El fet que la gran majoria dels corresponsals de mitjans internacionals tinguin seu a Madrid ha estat un obstacle tradicionalment a l’hora d’expressar la visió catalana de la realitat. Simplement perquè s’alimentaven basicament de les fonts de Madrid. Ara, però, la caiguda de l’estat espanyol està fent reflexionar molts d’aquests corresponsals, que comencen a parlar amb naturalitat de les propostes independentistes i sobretot de l’injust sistema fiscal espanyol.

Us oferim un llistat d’alguns dels darrers articles publicats que mostren aquest tomb:

-O GloboCrise na Espanha acirra movimentos separatistas. Traducció Automàtica. 4 d’agost de 2012

Irish Times. Regional wrangles. Traducció automàtica. 2 d’agost de 2012

La TribuneLa Catalogne veut sortir de sa crise budgétaire… par l’indépendance. 25 de juliol de 2012 Traducció automàtica.

The German Marshall Fund of the United StatesAs Spain Protests Austerity, Catalonia Pushes for Independence. 20 de juliol de 2012. Traducció automàtica.

Financial Times: ‘Spain Autonomy under Fire’. La versió íntegra de l’article és de pagament. Ací trobeu un resum fet pel col·lectiu Emma i la traducció automàtica al català. 16 d’agost de 2012

Asia Times: Turning back to Napoleon. Traducció automàtica. 9 d’agost de 2012

The Telegraph: ‘Only Mario Draghi’s ECB can avert global calamity before the year is out‘. Afirma que el sistema espanyol és tan pervers que forçarà els catalans a ser rescatats quan són ells els qui financien la resta del país. Traducció automàtica. 29 de juliol de 2012

La Depeche du Midi. ‘La fronde catalane‘. Traducció automàtica. 30 de juliol de 2012.

Public Service Europe.  Catalonia wants independence, not Spanish austerity. 23 de juliol de 2012. Traducció automàtica.

-Terra Brasil: Catalão cria polêmica e diz que defende Espanha por falta de opção. 5 d’agost de 2012

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any