La premsa japonesa s’interessa per les retallades en l’educació valenciana

  • El diari Mainichi Shimbun entrevista dirigents de l'STEPV i professors interins · La mesura de fer pagar per dur la carmanyola a les escoles catalanes i valencianes, comentada a The Telegraph

VilaWeb
Redacció
08.08.2012 - 21:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les retallades del govern espanyol i del valencià han cridat l’atenció del diari japonès Mainichi Shimbun, el tercer en distribució al país. Periodistes del diari han aterrat a València per entrevistar representants del sindicat STEPV, de la coordinadora de professorat interí i professors dels Serrans, per parlar de l’abast de les retallades en educació, i les conseqüències per als professors i els centres. Les entrevistes formen part d’un reportatge més ampli sobre les retallades de Mariano Rajoy.

Segons que explica STEPV en un comunicat, els periodistes s’han interessat per les retallades de la Conselleria d’Educació des de fa dos anys i les últimes mesures del govern espanyol, que inclouen un augment de ràtios i horaris dels professors. Han volgut saber més dels impagaments del Consell que van motivar la coneguda ‘primavera valenciana’, i també han parlat del perill de tancament de centres i del futur incert del professorat interí.

Pagar per dur carmanyola

Paral·lelament, el diari britànic The Telegraph s’ha fixat en la intenció d’alguns governs de fer pagar als alumnes per dur la carmanyola amb el dinar a l’escola. En aquesta notícia, s’hi comenta l’anunci del govern català d’introduir un pagament de tres euros per alumne, i també que el Consell estudia imposar una quota d’1,45 euros diaris.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any