Firals de Bellvís, reviure un temps de crisi

  • La llegenda de l'anella de cal Bufalà ens porta al segle XVII

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Devaluacions de la moneda. Els ric més rics i els pobres, més pobres. Temps de bandolers, entabanadors, pidolaires, soldats prepotents… i un poble revoltat. Així es trobava la Catalunya del segle XVII i, es clar, Bellvís. Som en temps dels Firals.

Aquesta època convulsa de la nostra història es representa en els Firals de Bellvís que ens porten a l’estiu de 1637. La població ha rebut la visita dels Comtes de Barcelona, arribats per participar en el bateig de l’hereu de cal Bufalà. Però també de les tropes espanyoles de Felip IV que han ocupat i abusat del poble. En mig, la història d’amor del Joan i la Maria.

Tot plegat es decidira avui diumenge on gaudirem del bateig, del judici just (al que dóna dret qui toca l’anella de cal Bufalà) i l’expulsiò de les tropes castellanes. I d’espectacles de malabars, danses, titelles i altres sorpreses que caminen pel centre de Bellvís.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Bellvís i els Arcs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any