‘Catalunya és acabada’, a la vinyeta de The Guardian

VilaWeb
Redacció
24.07.2012 - 18:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un esbós de la Sagrada Família, el ‘temple inacabat’ (‘unfinished’) com en diuen a molts llocs, i algú que diu: ‘Catalonia, on the other hand, is finished’ (‘En canvi, Catalunya és acabada’). Aquesta és la vinyeta del diari britànic The Guardian d’avui, signada pel dibuixant Kipper Williams.

Ahir The Guardian publicà un article titulat ‘Les regions endeutades d’Espanya noten la calor‘, en el qual recordava que el govern valencià havia estat el primer a sol·licitar el rescat, i el de Múrcia el segon, i que Catalunya s’hi afegiria aviat.

El corresponsal de The Guardian a Madrid, Giles Tremlett, considera en aquest article que l’excés de dèficit de l’estat espanyol és ‘culpa dels governs autonòmics, que gasten quatre euros de cada deu dels diners públics’.

‘Un control més estricte de les despeses regionals –i l’amenaça d’una intervenció directa si no poden tenir al dia el pagament d’interessos del fons de liquiditat– significa un final sobtat de la transferència de poder de Madrid a les regions. Catalunya, sobretot, se sent malament. El president Artur Mas ha amenaçat de convocat eleccions avançades, si l’estat pren el control directe dels comptes de la regió’, deia l’article.

Notícia relacionada:

Mas-Colell veu inevitable de demanar el rescat

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any