Cobra 84.200 euros anuals per dirigir un aeroport sense avions

  • La consellera surt en suport del director de l'Aeroport de Castelló per una pregunta de Compromís sobre l'elevat salari

VilaWeb
Redacció
14.07.2012 - 11:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Juan García Salas, el director de l’aeroport sense avions de Castelló, cobra un sou de 84.200 euros anuals que, segons la consellera de Cultura, Turisme i Esports del govern valencià, són ‘un estalvi considerable’ i estan ‘totalment justificats’. Johnson, en resposta a una pregunta parlamentària de Compromís, diu que la retribució fixa del director de l’aeroport sense avions és de 42.100 euros anuals i que cobra un complement específic de 42.100 més per ser també el director de vigilància i control de contracte i obra del mateix aeroport.

Johnson justifica que si la vigilància i control es fes amb una empresa externa, ‘el cost seria d’entre 3% i 5% del total de l’import del projecte i la retribució del director seria l’1%’.

Amb tot, l’aeroport no té activitat i continua esperant llicències per poder rebre avions i tenir activitat comercial.

Compara l’aeroport amb el Louvre de nit

El director de l’aeroport de Castelló, Juan García Salas, va comparar a final de juny l’aeroport de Castelló amb el Museu del Louvre en un reportatge de la cadena de televisió pública francesa France 2 (vídeo del reportatge). Quan el periodista li pregunta a Salas si la infrastructura que dirigeix és un aeroport fantasma, perquè encara no és en funcionament, aquest respon: ‘No, és un aeroport buit actualment, tal com ho pot ser el Museu del Louvre de nit’. Salas explica que l’aeroport rep visites i que tot funciona correctament, ‘però li manquen els permisos’.

‘Impressionant, oi?’

El reportatge de France 2 es dedica a la crisi al País Valencià, i fa una visita a l’aeroport de Castelló com a mostra de gran infrastructura que continua sense funcionar; es fa ressò també de l’escultura de Ripollés dedicada a l’ex-president de la Diputació de Castelló Carlos Fabra, que fou l’impulsor de l’aeroport. De fet, també fan una visita a Fabra a la Cambra de Comerç de Castelló, de la qual és secretari general. ‘Els agrada la Cambra, impresionant, oi? És una de les millors d’Espanya’, diu Carlos Fabra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any