Carta d’un brigada d’extinció d’incendis contra la precarietat de recursos

  • 'No sols és responsable qui encén l'incendi', diu Eduard Benavent

VilaWeb
Redacció
03.07.2012 - 12:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entre les nombroses crítiques per la gestió dels incendis que ha fet la Generaliat Valenciana hi ha també les del personal d’extinció, com el bomber que va criticar a Canal 9 la manca de recursos. També ha circulat molt per la xarxa una carta escrita per un treballador d’una brigada d’extinció d’incendis. VilaWeb s’hi ha posat en contacte: es tracta d’Eduard Benavent Laguna, brigadista des de fa divuit anys i que treballa en la brigada de Castelló de Rugat. Aquesta és la seva carta:

Sóc treballador d’una brigada d’extinció d’incendis forestals.

La Generalitat Valenciana ha retallat de manera significativa el personal i el material per a l’extinció d’incendis i per a altres emergències. L’anomenat ‘canvi substancial de les condicions de treball’ s’ha traduït en la no contractació de les brigades que entraven de reforç durant l’estiu allà on fes més falta; i suposa saltar-se de manera sistemàtica un conveni que ens ha portat a molts anys de lluita. Hi ha gent treballant vint-i-quatre hores ininterrompudes, posant en perill la seua vida i la dels altres companys.

La gent que treballem en aquesta feina no mos queixem; és la nostra feina. Però quan veus que la serra crema, la serra que ens ha vist créixer, i saps que, per culpa d’uns polítics ineptes que només volen eixir en les fotos i al telediari, els incendis es fan gran grans i es posa en perill la vida de tantes persones, t’agarren ganes d’anar a les Corts i botar-li foc. A veure qui apaga l’incendi.

Crec que és hora, per molts motius, que diguem a aquestos polítics que ja està bé, que comencen a treballar per a la gent i per als interessos de la gent, i no per als interessos seus i d’uns pocs privilegiats amb padrí.

Quan vegeu imatges d’incendis forestals descontrolats, recordeu que hi ha moltes maneres de cremar la serra, i que no sols és responsable qui encén l’incendi.

Un fort recolzament per a la gent que patix aquest infern. Sapigueu que nosaltres ens deixarem la pell per apagar-lo.
 
Eduard Benavent Laguna, brigadista de Castelló de Rugat (Vall d’Albaida)

Més informació: Testimoni d’un brigadista: ‘Ens hem cremat per damunt de les nostres possibilitats’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any