Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  28.06.2012  19:05

Josep Prat dimiteix com a president de l'Institut Català de la Salut

Renuncia al càrrec per poder-se defensar en la investigació per suposades irregularitats al hòlding Innova de Reus

Men?ame
 

El president de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, ha presentat la seva sol·licitud de dimissió 'per tal de poder dedicar tots els seus esforços a atendre els assumptes que l'afecten, aliens a l'ICS', segons ha informat el Departament de Salut a través d'un comunicat. El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha acceptat la sol·licitud de dimissió de Prat i properament el Consell Executiu en nomenarà el substitut.

Prat va dimitir del seu càrrec com a director del hòlding d'empreses Innova i de serveis de l'Ajuntament de Reus, després que la CUP de Reus presentés una denúncia per prevaricació a la fiscalia de l'estat.

El conseller, Boi Ruiz, ha negat diverses vegades les acusacions contra Prat des del mateix dia en què va dimitir d'Innova, quan va afirmar que Prat no incorria en cap tipus d'incompatibilitat. Un mes després, en una intervenció al Parlament, Ruiz va admetre una errada 'estètica' en l'acumulació de càrrecs, però va assenyalar que el problema havia estat no explicar bé aquesta circumstància.

El portaveu del govern, Francesc Homs, també va sortir en defensa de Prat assegurant que en el seu nomenament com a president de l'ICS s'havia complert 'escrupolosament' la llei.

El cas del grup d'Empreses Innova va ser elevat per la CUP fins a l'Oficina Antifrau de la Unió Europea (Olaf) per aclarir el destí d'un mínim de 600.000 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) invertits al municipi.

Al gener, l'Oficina Antifrau de Catalunya va obrir una investigació sobre la duplicitat de càrrecs en la sanitat catalana i sobre el règim d'incompatibilitats en l'exercici de responsabilitats públiques exercides per Prat i per l'ex-president del Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC), Ramon Bagó.