La música valenciana celebra una nova Nit dels Premis Ovidi

  • Al Tall i VilaWeb rebran el Premi Ovidi d'Honor per la trajectòria i el suport a la música en català, respectivament

VilaWeb
Redacció
28.06.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un any més, i ja en van set, la música valenciana viu avui una de les seves grans nits amb la gala de lliurament dels Premis Ovidi, que organitza el Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en valencià (COM). Una nit que serveix també per celebrar el bon moment que viu la música valenciana, ‘un moment dolç que només es fa agre per la manca de suport de les institucions públiques valencianes i de la RTVV’, com diu el col·lectiu en un comunicat.

L’acte comença a dos quarts d’onze del vespre i té lloc a la Societat Coral el Micalet.

El jurat, format per periodistes especialitzats i crítics, donen a conèixer avui els guanyadors dels Premis Ovidi d’enguany en les categories de cançó, folk, electrònica i hip-hop, pop, rock, de disseny i videoclip, entre més. A banda, els músics membres del COM atorguen dos premis d’honor per distingir la trajectòria artística i per reconèixer el suport a la música valenciana. Enguany, el Premi Ovidi a la trajectòria recau, per unanimitat, al grup Al Tall. I el Premi Ovidi al suport a la música en valencià s’atorga, també per unanimitat, al diari VilaWeb.

Segons el jurat, ‘el compromís amb la música del País Valencià de VilaWeb ha permès un millor coneixement de les novetats i concerts dels músics valencians a tot el domini lingüístic català i al món. Especialment destacable és el suport que hi presta, no solament via informativa, sinó també amb els directes que enregistra a les instal·lacions pròpies i que difon en format videoclip per la xarxa’.

Al Tall és fonamental en la recuperació de la música tradicional del País Valencià. El jurat destaca els ‘més de trenta anys de trajectòria indiscutible, amb un bon grapat de discos’ i defineix Al Tall com els ‘mestres de la música folk que han inspirat tants altres grups posteriors’.

Enguany, de manera extraordinària, es dedicarà un moment de la gala d’avui a lliurar el Premi Barnasants al cantautor Joan Amèric, guardonat pel concert que va fer al festival de cançó d’autor en què va presentar seu últim disc, enregistrat en directe.

Tota la informació musical, a VilaWeb Música.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any